Doel & Missie

Ieder mens telt bij Vincentiusvereniging Roermond. We zijn een vrijwilligersorganisatie op het gebied van directe én persoonlijke hulp. We staan klaar voor de inwoners van gemeente Roermond. Ook bieden we internationaal onze hulp aan.

Onze vrijwilligers zijn er om te helpen. Zo proberen we armoede te bestrijden in onze gemeente. Het komt vaker voor dat armoede samenhangt met pech of ongelukkige keuzes in het leven. Vincentius Roermond doet er alles aan om jou te helpen. Hierdoor kunnen we in vele gevallen situaties verlichten en zelfs verhelpen. Iedere inwoner van gemeente Roermond kan terecht bij onze vrijwilligersvereniging. We staan klaar voor jou. Bijvoorbeeld voor materiële zaken als kleding en een fiets, maar wij bieden ook een luisterend oor. De gesprekken tussen jou en de vrijwilliger blijven vertrouwelijk. Door onze jarenlange ervaring merken we dat een goed gesprek vaak al heel goed helpt. Onze deur op de Burgemeester Brouwersstraat 1, staat voor jou open.

Ook buiten de gemeente Roermond zijn wij actief. We maken deel uit van de internationale Vincentiusbeweging. Hierdoor kunnen wij ook internationale projecten steunen. Zo dragen wij ook in het buitenland ons steentje bij waar mogelijk. Ieder mens telt binnen onze vereniging.

Onze vrijwilligers zetten zich in voor jou. Ben of ken jij iemand die ook mooi maatschappelijk werk wil doen én vrijwilliger wilt worden bij Vincentiusvereniging Roermond? Laat het ons weten! Stuur een mailtje naar info@vincentiusroermond.nl of bel naar 0475 336 052.

Voel je welkom bij Vincentiusvereniging Roermond.