Partners

Hieronder staan onze partners en andere hulpverleningsorganisaties die je kunnen helpen en/of ondersteunen.
Mocht je hier vragen over hebben, dan kun je altijd even bellen, mailen of langskomen in onze Vincentiuswinkel op Burgemeester Brouwersstraat 1 in Roermond

Onze directe partners

Vincentiusvereniging Nederland

Dit is de overkoepelende organisatie in Nederland. Hieraan zijn wij als Vincentiusvereniging Roermond ook aan verbonden.

Stichting Leergeld Roermond e.o.
Stichting Leergeld Roermond is onze partners als het gaat om school. Mochten kinderen door geldproblemen niet mee kunnen doen met schoolactiviteiten. Dan kan Leergeld Roermond een helpende hand bieden.
Stichting Boekenbeurs

De Boekenbeurs ondersteunt de Vincentiusvereniging Roermond. Sinds 1995 organiseert de werkgroep Boekenbeurs ieder jaar in oktober de Boekenbeurs. Met de opbrengsten van de beurs kunnen we doorgaan met armoede te bestrijden in gemeente Roermond.

Hulpverleningsorganisaties

Info: www.roermond.nl/zorgteam
Contact:    infozorgteam@roermond.nl of via telefoon: 359121 of 359999
Stichting Wel.Kom

De professionals van Wel.Kom zetten zich in voor de inwoners van gemeente Roermond. Door hun grote betrokkenheid weten ze wat er speelt in onze samenleving.

MetGGZ

De professionals van Wel.Kom zetten zich in voor de inwoners van gemeente Roermond. Door hun grote betrokkenheid weten ze wat er speelt in onze samenleving.

Zowel kinderenjongerenvolwassenenouderen als naasten kunnen bij ons terecht voor ondersteuning.

Kledingbank Limburg

Kledingbank Limburg geeft kleding aan mensen die even niet het geld hebben voor nieuwe kleding, terwijl dit wel noodzakelijk is. Om kleding te mogen ontvangen is er een verwijzing nodig. Hier kunnen de vrijwilligers van Vincentius je mee helpen

Voedselbank Midden-Limburg

Voedselbank Midden-Limburg levert een bijdrage bij het vergroten van welzijn in de samenleving. Hier kun je terecht voor eten en drinken, als het financieel lastig is op het moment. De medewerkers staan voor je klaar.

Nibud

Het Nibud is een onafhankelijke organisatie. Zij kunnen je informeren en adviseren over geldsituaties.

 

Humanitas Roermond

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.

Stichting Moveoo Limburg

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.

GGD Wegwijzer Noord- en Midden-Limburg

Samen beschermen, bevorderen en bewaken we de gezondheid van inwoners in Noord- en Midden-Limburg. Dit doen wij met name door het vroegtijdig opsporen van ziekten.

Handige links

Gemeente Roermond, Sociale zaken

Bezoekadres:
Kazerneplein 7 6041 TG Roermond
U kunt telefonisch een afspraak maken via tel. 14 0475.

Inkomenskaart Gemeente Roermond

De inkomenskaart geeft een overzicht van landelijke en lokale inkomensondersteunende regelingen. Per regeling staan de voorwaarden globaal genoemd

 

Sociale kaart Gemeente Roermond

Zoek organisaties op het gebied van zorg en welzijn, wonen, jeugd en gezin of werk en inkomen

 

Reacties zijn gesloten.