Vrijwilligersproeverij op zaterdag 8 oktober

zondag 25 september 2022
Ook de Vincentius Vereniging Roermond neemt deel aan de Vrijwilligersproeverij! Op zaterdag 8 oktober start de Vrijwilligersproeverij, een tocht langs vrijwilligersorganisaties waar je tussen 10.00 en 16.00 uur kunt sfeer proeven, rondkijken, verhalen horen van vrijwilligers die er al werken, meer horen over de organisatie, je vrijwilligerstalent ontdekken en misschien steek je al even de handen uit de mouwen. Je bent welkom in ons Vincentiushuis aan de Burgemeester Brouwersstraat 1 in Roermond.
Om te zien welke organisaties in de gemeente Roermond mee doen, kijk op de website www.actiefroermond.nl/vrijwilligersproeverij
Samen bereik je meer!
–‐——
Wie zijn wij, wat doen wij en wat kun jij doen?
Wij zijn een goede doelen vereniging. Wij bieden directe en persoonlijke hulp, wij doen aan armoedebestrijding in Roermond maar ook wereldwijd. Als Vincentius vereniging vinden wij het belangrijk dat ieder mens telt en mee kan doen in de samenleving. Wij bieden hulp aan mensen zodat zij een nieuw perspectief krijgen in de samenleving. Dit realiseren we door een kringloopwinkel te exploiteren. Veel inwoners van Roermond gunnen ons gebruikte kleding, meubels, huisraad, fietsen etc. Deze worden in onze kringloopwinkel tegen lage prijzen verkocht. Mensen met een smalle beurs maar ook ieder ander kan bij ons terecht om tegen een aantrekkelijke prijs inkopen te doen. Met de opbrengst uit de winkel kunnen wij ons fietsenproject financieren en aan armoedebestrijding doen in Roermond en wereldwijd.
Wij hebben een kringloopwinkel met veel enthousiaste vrijwilligers. Onze vrijwilligers vormen samen een team om de verkoop in de winkel te doen. We zouden graag nog een extra dagdeel open willen om nog meer te kunnen betekenen voor de gemeenschap in Roermond. Voor dat extra dagdeel zoeken wij nieuwe vrijwilligers. Het gaat dan om de functie van beheerder, kassamedewerker, aannemen en sorteren van kleding etc. Het betreft alle voorkomende winkelwerkzaamheden. Onze transportgroep haalt groot meubilair op en bezorgt groot meubilair, daar kunnen we ook extra mankracht gebruiken. Ons fietsenproject loopt zo goed dat we daarvoor ook op zoek zijn naar extra vrijwilligers.
Kortom als vrijwilliger doe je bij ons veel nuttig werk en je staat klaar voor je medemens.
Ieder mens telt!