Gebruikte Fiets

Uw zoon of dochter heeft een fiets nodig, omdat de afstand naar school te ver is

Een nieuwe of een tweedehands fiets kopen brengt doorgaans hoge kosten met zich mee.

Echter als uw inkomen nu lager is dan 130% van de bijstandsnorm kan de Vincentiusvereniging Roermond helpen. Ook als het gaat om een fiets om naar het werk te gaan of om deel te nemen aan het maatschappelijk verkeer (dagelijkse activiteiten zoals winkelen, deelname aan verenigingsactiviteiten, bezoek huisarts enzovoort…

Om voor een fiets van de Vincentiusvereniging in aanmerking te komen gelden twee voorwaarden.

  1. Uw inkomen is lager dan 130% van de bijstandsnorm.
  2. U woont in de gemeente Roermond.

Wat de Vincentiusvereniging doet

De vereniging koopt en/of krijgt tweedehands fietsen van derden. Deze fietsen worden door vrijwilligers zodanig opgeknapt dat u er goed en veilig mee kunt fietsen.

Fiets aanvragen

Een aantal organisaties zoals bijvoorbeeld Stichting Leergeld Roermond, Met GGZ regio Roermond, Moveo, Vluchtelingenwerk Roermond, Sociale Zaken Roermond, Maatschappelijk Werk Roermond kunnen voor u een aanvraag doen door een aanvraagformulier op te sturen via fietsen@vincentiusroermond.nl

Als de aanvraag bij ons binnen is gekomen, nemen wij zelf contact met u op om een afspraak te maken. De fietsenafhandeling vindt plaats aan de Lindelaan. De fietsen staan in de kelder van de Voedselbank/Stichting Leergeld. Voor de fiets vragen wij altijd een eigen bijdrage. Die bijdrage dient u contant te betalen. De bijdrage is afhankelijk van de kwaliteit van de fiets: minimaal €10,- en maximaal  €20,-.

Bescherming persoonsgegevens

Uw persoonsgegevens die wij in verband met de aanvraag ontvangen, gebruiken wij alleen om met u in contact te komen. Daarna worden de digitale gegevens gewist en bewaren wij op papier uw gegevens gedurende een jaar. Zoals wettelijk voorgeschreven achter slot en grendel.